štvrtok 29. októbra 2015

Domáce knedličky z hrnčeka

Keďže ste mi písali že by ste chceli recept na domáce knedličky, ktoré som vám ukázala na fotke na našej FB stránke rozhodla som sa vám napísať postup, aby ste si tieto knedličky mohli spraviť aj vy. Sú veľmi jednoduché, rýchle a mne veľmi chutia. Hoci sú také hutnejšie nie sú také nadýchané ako klasické parene knedle ale chuťovo sú super. Viete si ich rýchlo spraviť ak doma nemáte práve klasickú knedľu a nechce sa vám kvôli tomu bežať do obchodu. Alebo ak máte navyše rožteky a neviete čo s nimi. Takže sa môžeme pustiť do toho :)

Domáce knedličky z hrnčeka:

Suroviny:
  • 4 rožteky
  • 2 vajíčka (môžete dať aj 3)
  • 1 hrnček hrubej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • soľ
  • bylinky na ochutenie napr. sušená bazalka, majoránka, petržlenová vňať
  • maslo na vymastenie
Postup:

Rožteky si nakrájame a vložíme do misky. Pridáme hrnček mlieka, hrnček hrubej múky, vajíčka, soľ. Všetko spolu vymiešame a pridáme bylinky.  Nachystáme si 4 rovnaké hrnčeky a vymastíme ich maslom. Hrnček naplníme do 2/3 zmesou a vložíme do hrnca.  Do hrnca nalejeme vodu stačí do 2/3 hrnčekov, aby pri varení moc neprskala a nenatiekla do hrnčekov. Knedličky varíme asi 20min. od bodu varu pod pokrievkou. Nezľaknite sa keď bude pokrievku nadhadzovať a hrniec vydávať divne zvuky to je spôsobene tlakom v hrnci :D
To že sú knedličky hotové zistíme že sa budú odliepať od okrajov. Necháme vychladnúť a potom vyklopíme z hrnčeka. Z jedného nakrájame cca 6 kúskov centimeter široké. A podávame k obľúbenému jedlu tak ako ja k paradajkovej omáčke.

Môj tip: Na obrázku nižšie sú knedličky robené z celozrnného toastu, keďže som nemala doma žiadne rožteky a potrebovala som súrne dorobiť knedličky k omáčke. Chuťovo boli tiež výborné ;)

Dobrú chuť :)


Hrnčeky stačí naplniť do 2/3 oni sa po uvarení takto pekne zdvihnú :)



Uvarené knedličky nechajte chvíľu vychladnúť.



Keď knedličky vychladnú takto pekne sa odlepia od okrajov a budú sa lepšie vyklápať. Ak by to dobre nešlo stačí troška pomôcť nožom ;) Ale ak hrnčeky dobre vymastíte pôjde to samé.



Potom ich už len pekne nakrájame, z jedného hrnčeka vyjde cca 6 kúskov. Tieto knedličky sú tmavšie pretože sú robené z celozrnného toasta :)


A podávame k obľúbenému jedlu :)

 Dobrú chuť vám prajú

ChicMisses
Evelin& Betty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára