sobota 26. marca 2016

KINDER koláč - kalorická bomba

Keďže je to v mojej moci, tak Vám prajem k Veľkej Noci lásku, šťastie, zdravíčko, šunku, vínko, vajíčko. 
Veselé a pokojné Veľkonočné sviatky prajú 
Evelin a Betty :)

Dúfam, že už máte všetko pripravené, upratané a napečené a že už sedíte s vyloženými nohami s pohárom dobrého vínka a užívate si tieto dni pracovného pokoja. 
Dnes som ráno ešte piekla túto kalorickú bombu, ktorú všetci u nás milujeme a doslova sa ideme za ňou pozabíjať.
Preč s diétou!!!


Suroviny:

Cesto: 9ks bielka, 9PL kryštálový cukor, 1dcl olej, 3PL hladká múka, 3PL strúhanka, 1/2 prášok do pečiva, 100g posekané orechy.

Plnka: 5PL Nutella, 9ks žĺtka, 1L mlieko, 2 1/2 vanilkový puding (Zlatý klas), 9PL kryštálový cukor, 300g maslo, 2PL kakao, 2ks šľahačka, 1ks stužovač, 1ks vanilínový cukor

Postup:

Cesto - Z bielkov ušľaháme tuhý sneh so štipkou soli, potom postupne pridáme cukor po lyžiciach. Následne veľmi pomaličky prilievame olej. Tým sa nám vytvorí tuhý a lesklý krém. Múku, strúhanku a prášok do pečiva si zmiešame a až len vareškou premiešame s vyšľahanými bielkami. Plech si vyložíme papierom, ktorý potrieme troškou oleja a posypeme posekanými orechymi. Hotové a dobre premiešané cesto vylejeme na orechy.
Pečieme pri 160 stupňoch cca 10 - 15 minút (dozlatista). 
Po upečení horúci korpus otočíme a potrieme na orechovú časť Nutellou. 
Plnka - Z 1L mlieka trochu odlejeme a zvyšok dáme variť s 9 žĺtkami a 9PL kryštalového cukru. V ostatnom mlieku rozmiešame puding. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme ochladnúť vo vodnom kúpeli za stáleho miešania aby sa nám nevytvorila kôrka. Po vychladnutí postupne pridávame k maslu (miešame s mixérom). Hotový krém rozdelíme na 2 časti a do jednej pridáme kakao. 
Koláč - Na Nutellu najskôr natrieme svetlý krém a potom tmavý kakaový krém. Nakoniec si vyšľaháme šľahačky so stužovačom a vanilinovým cukrom. To bude posledná vrstva nášho koláča. Na ozdobenie môžeme koláč posypať kakaom. 


Troška zložitý a zdĺhavý recept, ale chuť je vynikajúca.

Dobrú chuť praje

ChicMisses
Betty


1 komentár: