pondelok 15. júna 2015

Trip in Ostrava CZ

Tento víkend som strávila na takom oddychovom a poznávacom výlete v meste Ostrava v Českej republike na ktorý do konca svojho života nezabudnem :) Prečo na tento víkend budem do konca života spomínať pochopíte pri pohľade na fotku v koláži v dolnom pravom rohu ;)  
 Navštívili sme veľa pekných miest o ktorých by som vám chcela napísať a dať vám tak možno tipy na výlety počas leta.
Náš výlet trval 2 dni a ubytovaný sme boli v hoteli Clarion Congress Hotel**** (TU) Hotel bol veľmi krásny,elegantne a vkusne zariadený či už izby, alebo reštaurácia vrátane recepcie a vstupnej haly. Veľké plus musím dať personálu, ktorý bol veľmi ústretový, milý a ochotný vyhovieť v každej situácií. S takýmto príjemným prístupom som sa už dlho nestretla v hotelových zariadeniach. Ďalšie veľké plus by som dala ich kuchyni. 3 chodovú romantickú večeru ktorú sme tam mali v elegantnej reštaurácií s príjemnou hudbou, kde nás ochotne a profesionálne obsluhovali 2 čašníci bola výborná a na pohlaď veľmi pekne servírovaná a ako pozornosť podniku nám šéf kuchár poslal jeho špecialitu, ktorá bola veľmi chutná. V hoteli sa nachádza aj wellness oddelenie do ktorého sme mali 1,5 hodinový vstup v cene ktorý sme žiaľ z časovej tiesne nestihli navštíviť nakoľko sme toho chceli vidieť veľa. Takže pokiaľ budete mať niekedy cestu do Ostravy a budete potrebovať veľmi pekne a vkusne ubytovanie s usmievavým personálom alebo budete potrebovať priestory na školenie vrelo vám tento hotel odporúčam.



Prvou atrakciou ktorú sme po ubytovaní navštívili bol areál Výstaviska Černá louka ( za divadlom Antonína Dvořáka), kde sme obdivovali mini svet- MINIUNI. ( TU )
MINIUNI je vonkajší areál, kde môžete vidieť 34 modelov významných svetových stavieb ako Eiffelova veža, 7 starodávnych divov sveta, šikmá veža v Pise a podobne. Modely sú postavené v mierke 1:25 takže sa môžte pri stavbách odfotiť a mať tak pocit že ste videli a precestovali celý svet. Je to veľmi pekná a prepracovaná výstava, ktorá je aj veľmi poučná. V areáli sa nachádza aj reštaurácia kde sa môžte najesť, posedieť si pri kávičke a mať pri tom výhľad na Eiffelovú vežu :)
MINIUNI- to je svet ako na dlani :)


Ďalšia zástavka po obede bol Slezskoostravský hrad.( TU ) Po vstupe do jeho areálu sme sa mohli sami poprechádzať a  popozerať jeho priestory.Nachádzalo sa tam niekoľko expozícií ako napríklad: múzeum čarodejníc, čertí škola, hradný betlehem, obradná sieň a iné. Je to taký menší hrad, ale počas roka sa tam dejú aj rôzne akcie a podujatia. Pokiaľ sa nechcete veľa nachodiť a niečo vidieť tak tento hrad kľudne navštívte. Hlavne deťom sa bude páčiť čertí škola, kde sú figúrky čertíkov veľmi roztomilé a skoro ako živé :)


Prvý náš poznávací deň sme zakončili na vyhliadkovej veži Nová radnica ( TU ) kde sme sa výťahom vyviezli do výšky 73m a odtiaľ sme mali krásny výhľad na celé mesto.


Po vzostupe z veže sme oddychovali v parku Komenského sady, kde bolo veľmi krásne upravené prostredie plné kvetov, stromov, zelene. Taký krásny a veľký park som v žiadnom meste ešte nevidela. A navyše po parku chodili strážci zákona na koňoch čo bolo hlavne pre deti veľkou atrakciou :)


Druhý deň sme strávili skoro celý v ZOO Ostrava. Keďže sme veľký milovníci zvieratiek nevedeli sme sa dočkať. A naše očakávania boli veľké, keďže sme už veľa zoo navštívili. Ale môžem povedať že sme absolútne neboli sklamaný dokonca môžem povedať že toto zoo sa nám doteraz najviac páčilo kvôli netradičným zvieratkám, ktoré sme videli iba v tejto zoo ako červená panda, posledný druh zebry,žirafy, hrošia rodinka a iné. Taktiež by som vypichla pekne vyriešené prostredie kde na každom rohu bolo posedenie, občerstvenie a navyše okrem zvieratiek aj krásne a netradične rastliny.
Dúfam že sa tam ešte niekedy vrátime a odporúčam ju navštíviť určite aj vám. Je to zážitok pre dospelých i deti. :)



Takže toľko mojich tipov na výlety. Dúfam že niektoré z týchto miest navštívite aj vy a spravíte si pekný a nezabudnuteľný víkend aký som mala aj ja :)

Pekný deň vám praje 

ChicMisses
Evelin

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára