Prinášame vám na tento upršaný víkend ďalšiu sladkú inšpiráciu ku kávičke.
Výborný cheesecake plný ovocia, keďže teraz cez tieto letné obdobia sú koláčiky plné ovocia najlepšou a neodmysliteľnou voľbou či už pri pohostení návštevy alebo ako také ľahké maškrtenie.
Alebo môžte tento koláčik upiecť niekomu k jeho sviatku napríklad dnes ho môžte venovať našim otcom ku ich dňu :)
Takže tu je kompletný recept.
Suroviny:
- 50g rozpusteného masla
- 150g maslových sušienok
- 500g syr Ricotta
- 200g kyslej smotany
- 3 vajcia
- 175g práškový cukor
- 1PL med
- 1ks citrón (potrebujeme iba kôru)
- 2KL vanilkového extraktu
- 275g čerstvé ovocie (ja som použila jahody a maliny)
- Čokoláda na ozdobenie
Postup:
Rúru si predhrejeme na 180. Formu si vymažeme maslom.
Sušienky podrvíme najemno, zmiešame ich s rozpusteným maslom a rovnomerne roztlačíme na dno formy (aj po okrajoch).
Ricottu zmiešame spolu s kyslou smotanou. V druhej miske si ručným mixérom rozmiešame vajcia, cukor, med, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Túto hmotu pomaly vmiešame do krému s Ricottou a kyslou smotanou. Vidličkou rozmačkáme 200g ovocia a taktiež vmiešame do krému. Hotovú zmes vylejeme do formy na sušienkový základ. Pečieme 40-45 minút, kým cheesecake nezozlátne.
Po vybratí z rúry zakryjeme fóliou a na teplom mieste necháme vychladnút. Po vychladnutí dáme do chladničky.
Jeme až na druhý deň. Ak vydržíme :)
Dobrú chuť a pekný zvyšok víkendu vám prajú
ChicMisses
Evelin & Betty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára