nedeľa 21. júna 2015

I say CHEESE

Prinášame vám na tento upršaný víkend ďalšiu sladkú inšpiráciu ku kávičke. 
Výborný cheesecake plný ovocia, keďže teraz cez tieto letné obdobia sú koláčiky plné ovocia najlepšou a neodmysliteľnou voľbou či už pri pohostení návštevy alebo ako také ľahké maškrtenie.
Alebo môžte tento koláčik upiecť niekomu k jeho sviatku napríklad dnes ho môžte venovať našim otcom ku ich dňu :)

Takže tu je kompletný recept.

Suroviny:

  • 50g rozpusteného masla
  • 150g maslových sušienok
  • 500g syr Ricotta
  • 200g kyslej smotany
  • 3 vajcia
  • 175g práškový cukor
  • 1PL med
  • 1ks citrón (potrebujeme iba kôru)
  • 2KL vanilkového extraktu
  • 275g čerstvé ovocie (ja som použila jahody a maliny)
  • Čokoláda na ozdobenie  


Postup:

Rúru si predhrejeme na 180. Formu si vymažeme maslom.
Sušienky podrvíme najemno, zmiešame ich s rozpusteným maslom a rovnomerne roztlačíme na dno formy (aj po okrajoch). 
Ricottu zmiešame spolu s kyslou smotanou. V druhej miske si ručným mixérom rozmiešame vajcia, cukor, med, citrónovú kôru a vanilkový extrakt. Túto hmotu pomaly vmiešame do krému s Ricottou a kyslou smotanou. Vidličkou rozmačkáme 200g ovocia a taktiež vmiešame do krému. Hotovú zmes vylejeme do formy na sušienkový základ. Pečieme 40-45 minút, kým cheesecake nezozlátne.
Po vybratí z rúry zakryjeme fóliou a na teplom mieste necháme vychladnút. Po vychladnutí dáme do chladničky. 
Jeme až na druhý deň. Ak vydržíme :)



Dobrú chuť a pekný zvyšok víkendu vám prajú


ChicMisses

Evelin & Betty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára