Ozývame sa vám po nákupnom víkende a kým vám ukážeme naše nové úlovky z tejto nákupnej horúčky spravíme si relax pri výbornom koláčiku. Takže už si len uvarte kávičku sadnite si v tomto konečne krásnom počasí na terasu a pochutnajte si na tomto koláčiku, ktorý pre vás pripravila Betty :)
Nižšie nájdete podrobný postup.
Mrkvový koláč s Mascarpone
Suroviny:
- 250g polohrubej múky
- 200g trstinového cukru
- 1KL kyp.prášku
- 1KL škorice
- 2 vajíčka
- 90ml rastlinného oleja
- 60ml šťavy z pomaranča
- 430g nahrubo nastrúhanej mrkvy
- Nastrúhana kôra z 1 pomaranča
- 1/2 KL nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 50g sušených hrozienok
- 50g nasekaných orechov
- 50g sušených brusníc
- Papier na pečenie
Postup:
V jednej miske zmiešame suché ingrediencie (múku, cukor, kyp. prášok a škoricu) a v druhej všetky tekuté ingrediencie (žĺtky, olej a pomarančovú šťavu). K sypkým surovinám po častiach varechou primiešame tekutú zmes. Potom do cesta zľahka po častiach primiešame sneh z bielkov. Na záver pridáme nastrúhanú mrkvu, pomarančovú kôru, zázvor, orechy, hrozienka a brusnice. Plech vystelieme pečiacim papierom a pečieme na 170C cca 50min.
Po vychladnutí koláča si zmiešame mascarpone s cukrom a ozdobíme nastrúhanou kôrou z citróna.
Dobrú chuť a pekný deň vám prajú
ChicMisses
Evelin& Betty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára