sobota 6. júna 2015

Random s jahodovým pokušením

Tento krásny víkend a v hlavnej sezóne jahôd vám prinášame recept na výborný koláčik, ktorý je ako ideálny pri relaxovaní s kávičkou alebo drinkom v ruke. Určite ho vyskúšajte je veľmi chutný a osviežujúci vďaka sladučkým a voňavým jahodám. Nižšie nájdete úplný postup ktorý pre vás pripravila Betty.



Jahodové pokušenie


Suroviny:

  • Balenie dlhých piškót
  • 500g čerstvých jahôd
  • 500g mascarpone
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 200g bielej čokolády  
  • káva   


Postup:

Pripravíme si kávu, ktorú necháme vychladnúť. 

Smotanu vymiešame s mascarpone na tuhý krém. Do krému ručne vmiešame vychradnutú roztopenú bielu čokoládu. Krém si rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme najemno nakrájané jahody a druhú necháme čistú. Na dno pripravenej formy poukladáme piškóty namočené v káve. Na piškóty nanesieme jahodový krém, na ktorý zas poukladáme piškóty namočené v káve. Poslednou vrstvou je biely krém. 
Koláčik necháme odpočívať v pokoji v chlade najmenej 2 hodinky.






Sladký jahodový víkend vám želajú
ChicMisses
Evelin& Betty

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára