Tento krásny víkend a v hlavnej sezóne jahôd vám prinášame recept na výborný koláčik, ktorý je ako ideálny pri relaxovaní s kávičkou alebo drinkom v ruke. Určite ho vyskúšajte je veľmi chutný a osviežujúci vďaka sladučkým a voňavým jahodám. Nižšie nájdete úplný postup ktorý pre vás pripravila Betty.
Jahodové pokušenie
Suroviny:
- Balenie dlhých piškót
- 500g čerstvých jahôd
- 500g mascarpone
- 250ml smotany na šľahanie
- 200g bielej čokolády
- káva
Postup:
Pripravíme si kávu, ktorú necháme vychladnúť.
Smotanu vymiešame s mascarpone na tuhý krém. Do krému ručne vmiešame vychradnutú roztopenú bielu čokoládu. Krém si rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme najemno nakrájané jahody a druhú necháme čistú. Na dno pripravenej formy poukladáme piškóty namočené v káve. Na piškóty nanesieme jahodový krém, na ktorý zas poukladáme piškóty namočené v káve. Poslednou vrstvou je biely krém.
Koláčik necháme odpočívať v pokoji v chlade najmenej 2 hodinky.
Sladký jahodový víkend vám želajú
ChicMisses
Evelin& Betty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára