Tento víkend nám počasie neprialo a preto som sa pustila do skúšania nových receptov. Našla som recept na makovo-višňovú tortu a dokonca bez použitia múky. Je to jeden z tých zdravých receptov a keďže ja také rada skúšam pustila som sa do neho. Mak nieje moja extra obľúbená surovina, ale zjesť ju zjem a v tejto kombinácia s višňami a tvarohom je perfektná asi prehodnotím svoje chute :D
Takže ak čakáte napríklad návštevu, tak šup sa do pečenia je to veľmi jednoduché :)
Makovo-višňová torta:
Suroviny cesto:
- 300g pomletého maku
- 100g masla
- 4 vajcia
- 120g medu (keďže mne došiel použila som javorový sirup)
- 100g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- štipka soli
Suroviny plnka:
- 200g višní bez kôstok
- višňový džem
- 500g jemný tvaroh (ja používam ten v kýbliku z Lidla)
- med na ochutenie
Postup:
Oddelíme vaječné bielky od žĺtkov a z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Vo väčšej nádobe zmiešame mak, kypriaci prášok, med, maslo, ktoré sme nechali po roztopení vychladnúť, vaječné žĺtky a jogurt. Po premiešaní hmoty do nej ešte zľahka pridáme sneh z bielkov. Zmes vylejeme do okrúhlej tortovej formy (priemer 22 cm) a pečieme v predhriatej rúre približne 40 minút na 170°C. Keď je korpus torty hotový, necháme ho dôkladne vychladnúť. Prerežeme ho na polovicu, dolnú časť potrieme višňovým džemom. Naň naukladáme vykôstkované višne, tie potrieme plnkou (ocukríme si tvaroh podľa chuti a použijeme ako krém).Vrch torty potrieme opäť džemom a zvyšným krémom. Na ozdobenie môžeme použiť zvyšné višne a pred podávaním necháme tortu poriadne vychladnúť v chladničke.
Dobrú chuť vám prajem :)
ChicMisses
Evelin
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára