Po dlhej, ale naozaj dlhej dobe tu mám pre Vás typický jesenný koláčik. Tento koláčik je na prípravu jednoduchý a keď sa na záver pohráte s jeho zdobením tak vynikajúci pre víkendové návštevy.
Suroviny:
Cesto: 70g zmäknutého masla + na vymastenie formy, 110g trstinového cukru, kôra z 1 citróna, 1 vajce, 140g hladkej múky + na vysypanie formy, 1KL kypriaceho prášku, 175ml mlieka, 150g mascarpone.
Plnka: 350g mascarpone, 40g trstinového cukru, 1 vajce, kôra z 1 citróna
Jablká: 3 jablká, šťava 1/2 citróna, 3PL trstinového cukru, 2PL masla
Postup:
Jedno jablko nakrájajte na tenké plátky a pokvapkajte ich citrónom. Ostatné jablká nakrájajte na kocky. V panvici si rozpustíme maslo s cukrom a necháme skaramelizovať. Pridáme kostičky jabĺk a cca 3 minúty necháme dusiť, kým šťava nezhustne.
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Vyšľaháme maslo, trstinový cukor a citrónovú kôru 2-3 minúty do svetlej peny. Potom zašľaháme vajce. Do zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a zamiešame. Ďalej pridáme mlieko a mascarpone. Cesto dáme do vymazanej a vysypanej formy a uhladíme povrch.
Ďalej premiešajte všetky prísady na plnku s karamelizovanými jablkami, povrch uhlaďte.
Navrch poukladáme plátky jablka.
Pečieme 50-60 minút. Necháme vychladnúť a potom posypeme práškovým cukrom.
DOBRÚ CHUŤ!!!
ChicMisses
Betty
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára