sobota 29. októbra 2016

Jablkový koláč s mascarpone

Po dlhej, ale naozaj dlhej dobe tu mám pre Vás typický jesenný koláčik. Tento koláčik je na prípravu jednoduchý a keď sa na záver pohráte s jeho zdobením tak vynikajúci pre víkendové návštevy. 



Suroviny:

Cesto: 70g zmäknutého masla + na vymastenie formy, 110g trstinového cukru, kôra z 1 citróna, 1 vajce, 140g hladkej múky + na vysypanie formy, 1KL kypriaceho prášku, 175ml mlieka, 150g mascarpone.

Plnka: 350g mascarpone, 40g trstinového cukru, 1 vajce, kôra z 1 citróna

Jablká:  3 jablká, šťava 1/2 citróna, 3PL trstinového cukru, 2PL masla

Postup:

Jedno jablko nakrájajte na tenké plátky a pokvapkajte ich citrónom. Ostatné jablká nakrájajte na kocky. V panvici si rozpustíme maslo s cukrom a necháme skaramelizovať. Pridáme kostičky jabĺk a cca 3 minúty necháme dusiť, kým šťava nezhustne. 
Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Vyšľaháme maslo, trstinový cukor a citrónovú kôru 2-3 minúty do svetlej peny. Potom zašľaháme vajce. Do zmesi preosejeme múku s kypriacim práškom a zamiešame. Ďalej pridáme mlieko a mascarpone. Cesto dáme do vymazanej a vysypanej formy a uhladíme povrch. 
Ďalej premiešajte všetky prísady na plnku s karamelizovanými jablkami, povrch uhlaďte.
Navrch poukladáme plátky jablka. 
Pečieme 50-60 minút. Necháme vychladnúť a potom posypeme práškovým cukrom. 

DOBRÚ CHUŤ!!!


ChicMisses
 Betty


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára